Age of Empires 2: Karta nr1

Igår hade jag inte så mycket att göra hela dagen så jag bestämde mig för att göra en liten karta, lite snabbt och slarvigt. Eftersom det inte finns några färdiggjorda banor på age of empires 2 så får man göra sina egna om man vill ha något ”fast”. Den är dock fortfarande under konstruktion, men detta är helheten av banan. Meningen är att man ska åka med transportbåt från den lilla start-ön till fastlandet och där börja bygga sin stad.

Aoe 2 karta

Det finns en liknande bana på age of empires 1. Därför kändes detta som ett måste. Det jag anser vara fördel med denna typen av bana är att man aldrig kan förutspå vart man kommer starta. Det gör att man lika gärna skulle kunna starta precis bredvid varandra (jag kommer ihåg när PerZerk och Mazzej råkade göra det en gång på ettan).

Rent spelmässigt gör det spelandet mycket roligare också med tanke på att man inte kan räkna ut vart de andra kommer bo. Annars är det ju lätt att bara dra iväg med en scout x grader åt ena hållet och sedan 90 grader åt andra hållet så hittar man sina motståndare.

När banan är helt klar kommer vi ladda upp den på någon sida för nedladdning 😀

Annonser

2 Responses to Age of Empires 2: Karta nr1

 1. Kazimas96 skriver:

  nice idé 😀 vadå nice

 2. Jaaa en svensk! :D skriver:

  Om du gillar att designa scenarion så föreslår jag varmt denna sajt:

  http://aoe.heavengames.com/

  Den absolut största Age Of Ampires sajten som hållit igång sedan 1997. Där kan man ladda upp sina egna verk, som andra kan kommentera och även göra REWIEVS på. Mycket seriös sida (mycket bra modererat bl.a.). Seriösa och kreativa människor hänger där. Vissa har designat sedan starten..andra har kommit i efterhand. De har ett ganska tyst forum nuförtiden men det är väl inte så förvånande med tanke på hur gammalt spelet är. Men kom ihåg att de är ganska hårda där, så försök vara noga med detaljerna, var kreativ och slarva inte med designen. Låt det ta den tid de tar. Se till att banan är svår, men möjlig att klara (inte FÖR svår bara…) var realistik.

  Vi behöver fler svenskar där! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: